Daniel LakatoszMatinspiration

Wontontacos med confiterad regnbåge

By april 26, 2018 No Comments

Recept av Daniel Lakatosz.
Är ni sugna på grymt goda drinktilltugg eller plockmat? Då ska ni verkligen testa de här små friterade wontontacosen med galet god Benella regnbåge, len avokodokräm och picklad gurka och chili.

Ingredienser för 10 tilltugg
45 minuter

Wontontacos
½ l rapsolja
10 wontonplattor
Salt

Confiterad regnbåge
300 g Benella Regnbåge
Zest från 1 citron
Flingsalt
Svartpeppar
Rapsolja

Picklad gurka & chili
123 lag: 1 dl ättika, 2 dl strösocker, 3 dl vatten
½ gurka, urkärnad och skuren i småbitar
½ röd chili, urkärnad och finhackad
1 lime, juice och zest

Avokodokräm
2 avokado
1 dl crème fraiche
Juice från ½ lime
Zest från ½ lime
Salt
Svartpeppar

Övrigt
Koriander
Rostade sesamfrön

Gör så här:
Hetta upp olja i en kastrull eller en stekpanna till ca 180 grader. Lägg i wontonplattorna, cirka 3 åt gången, och fritera tills gyllenbruna (det går fort). Låt rinna av på hushållspapper.

Värm ugnen till 175 grader.

Lägg regnbågen i en ugnsform. Riv över citronzest och strö på generöst med flingsalt och svartpeppar. Häll över olja så det täcker regnbågen. Ställ mitt i ugnen i ca 10-15 minuter beroende på vilken ugn du har, ca 42-45 grader. Ta ut från ugnen och låt vila i oljan i ca 10 minuter (graderna på regnbågen kommer stiga något). Ta upp regnbågen från oljan och lägg på en tallrik.

Gör en 123-lag. Lägg i gurka, chili, limejuice och limezest. Låt dra i ca 30 minuter.

Lägg avokadon i en skål. Tillsätt crème fraiche och limejuice. Mixa helt slätt med en stavmixer och smaka av med limezest, salt och peppar.

Lägg lite avokadokräm på wontontacosen, lägg på picklad gurka och chili. Dra isär regnbågen i små bitar och lägg på. Garnera med sesamfrön, koriander och lime.

Njut!