
Recept framtaget av Hasse Wetterhall.
10 portioner
1,5 kg Benella rengbåge
Styckas i 10 lika stora portioner
Shui Zhu Grund
1,5 g sichuanpeppar
1,5 dl rapsolja
1 tsk mixad vitlök
1 tsk chiliflakes
0,5 dl tobanjan (chilibönpasta)
1 dl tärnad gul lök
1 st kanelstång
2 st stjärnanis
0,5 dl ljus kinesisk soja
2 l vatten
Finstrimlade grönsaker
2 st gurka
2 st fänkål
300g rättika
1 st citron
1 knippe koriander
2 st salladslök
Shui Zhu Grund
Värm på oljan i en kastrull och häll i alla torra ingredienser. Tillsätt tobandjan och soja. låt sjudan 1 minut. Häll sedan på vattnet. Låt koka i ca 15 min på medelhög värme. Dra åt sidan och låt svalna (förslagsvis görs detta dagen innan så alla smaker kommer ut). Sila sedan av och smaka upp med salt om så skulle behövas
Finstrimlade grönsaker
Strimla grönsakerna tunt på mandolin. Hacka sedan salladslök och koriander fint. Blanda detta med de övriga grönsakerna. Pressa juice från 1 citron och blanda med grönsakerna.
Tillagning
Sätt ugnen på 100 grader Placera den skurna fisken på en ungsplåt med höga kanter. Koka upp den silande buljongen. Häll buljongen över fisken. Ställ in i ugnen i ca 5 -10 min beroende på fiskens tjocklek. Servera med grönsakerna och förslagsvis ris