Matinspiration

Poké bowl med Benella Regnbåge

By oktober 25, 2019 No Comments

Recept framtaget av @Jennieskok

2 portioner

250g Benella Regnbåge
2 dl sojabönor
15 st sockerärtor
2 dl tinad mango i bitar
1 mogen avokado
1 dl pickladlök.
2 msk krasse.
100 g glasnudlar.
0,5 msk sesamfrön

 

Marinad:
2 tsk Fisksås
2 msk Japansk soja
2 msk Sesamolja

Allt: Poké bowl sauce från kikkoman.

 

Pickladlök:
1 del ättika
2 delar socker
3 delar vatten

Beskrivning:
Koka nudlarna enligt förpackningen. Vänd dom i ca 1,5 msk av såsen och ställ åt sidan. Skär ner fisken i mindre bitar och marinera den i resten av såsen. Koka sojabönorna 2 min. Skär sockerärtorna i mindre bitar och dela avokadon på mitten och gröt ut innehållet.

 

Pickladlök:
Skiva löken tunt. Blanda i övriga ingredienser och låt stå med fördel över natten (kan förberedas upp till en vecka innan) Görs den samma dag, värm lagen så att sockret smälter lägg sedan ner löken i den varma lagen och låt kallna. Börja med att lägga nudlarna i botten på en tallrik. Fyll sedan på med alla övriga ingredienser och avsluta med att toppa allt med krasse och sesamfrön.

Smaklig måltid!

Leave a Reply