https://www.youtube.com/watch?v=a0Qk-tsGY5Q
Benella kompass

VI FÖLJER BENELLA-RUTTEN

Vi har valt vår kurs, vår riktning och vår filosofi med miljö, hälsa och kvalitet som utgångsperspektiv. Vi vill vara nära till hands, nära naturen och nära köket. Medvetenhet står högt på vår agenda, likaså matglädje; därför är Benella Regnbåge en riktigt bra fisk.

BENELLA FÖR HÄLSA OCH MILJÖ

GOTT SAMVETE OCH GOD HÄLSA – ÅRET OM

Benella Regnbåge är en fantastiskt god och nyttig fisk som odlas i Östersjön och Finlands insjöar. Med miljö och hälsa i åtanke har vi och våra odlare arbetat stenhårt för att se till att vår fisk är det självklara valet. Tack vare vårt innovativa och närproducerade foder, Baltic Blend, är Benella Regnbåge inte bara riktigt god, utan även väldigt hälsosam och otroligt bra för Östersjön. Oavsett om det är lunch, mellanmål, middag eller fest så kan du unna dig Benella Regnbåge med gott samvete.

BENELLA FÖR MILJÖN

BENELLA REGNBÅGE ODLAS RUNT HÖRNET

Benella Regnbåge odlas av ansvarsfulla och kvalitetsinriktade odlare som delar vår vision och följer våra hårda riktlinjer. Tillsammans ser vi till att odlingen är hållbar för att hjälpa och gynna Östersjön. Våra odlare är nära och våra råvaror är närodlade. På grund av detta kan vi minimera den miljöpåverkan som transportsträckor har, samt se till att våra odlingsförhållanden och vår kvalitet är utmärkt.

BENELLA FÖR MILJÖN

HÄLSOSAM FISK
ÄTER HÄLSOSAM MAT

Med vårt speciellt utvecklade foder, Baltic Blend, har vi valt att ersätta en stor del av fiskoljan med rybsolja från växtriket. En av fördelarna med detta är att vi inte behöver fiska upp lika mycket skarpsill och strömming för att producera fiskolja till fodret, på så sätt kan vi hjälpa till att upprätthålla ett stabilt fiskbestånd i Östersjön. Avsaknaden av fiskolja i fodret undviker också att återintroducera fosfor och kväve, samt andra miljögifter som plockas upp med strömmingen och skarpsillen, tillbaka till havet.

BENELLA FÖR HÄLSAN

EN GOD FISK; FÖR MAGE, HJÄRNA OCH MILJÖN

Benella Regnbåge är proppfull med Omega 3-fettsyror och Vitamin D, mer så än annan fisk faktiskt. Omega 3-fettsyrorna EPA och DHA är bland annat bra för hjärtat, hjärnan och synen. Vitamin D är livsviktigt för leverfunktionen, vilket i sin tur stärker ben och tänder. Livsmedelsverket rekommenderar fet fisk. Vi rekommenderar Benella Regnbåge.

BENELLA FÖR HÄLSAN

BENELLA REGNBÅGE NÄR DU ÄR GRAVID ELLER AMMAR

Det är känt att fet vild fisk så som lax och strömming från Östersjön innehåller mer PCB och dioxin än vad som anses vara hälsosamt. Speciellt för barn, ungdomar, kvinnor i fertil ålder samt gravida och ammande. Miljögifterna får de vilda fiskarna i sig från födan och gifterna ackumuleras genom näringskedjan vilket leder till att rovfisk som lax är värst drabbad. Vi vill att alla skall kunna njuta av Benella Regnbåge, därför renas fiskmjöl och fiskolja i fodret från dioxiner. Reningsprocessen består av att separera fettet från fiskmjölet, då dioxinerna är fettlösliga, samt att filtrera mjölet genom ett specialkonstruerat aktivt kolfilter som binder miljögifter. Råvarorna kontrolleras kontinuerligt och både olja och mjöl analyseras innan de används i fodret. Tack vare denna process kan alla njuta av Benella Regnbåge riskfritt!

BENELLA FÖR HÄLSAN

KÄLLAN TILL DITT VÄLMÅENDE

Omega 3-fettsyrorna EPA och DHA är livsnödvändiga för kroppen, i synnerhet för hjärta, hjärna och syn. Livsmedelsverket rekommenderar minst ett intag av fet fisk i veckan för en vuxen person. Vitamin D är viktigt för en normal leverfunktion, som i sin tur stärker skelett och tänder. När solen står högt på himlen står den för ca 90% utav en människas D-vitaminintag. Då antalet soltimmar i Skandinavien är lågt finns regnbågen som ett viktigt komplement, för att täcka upp det dagsbehov vi har av det nödvändiga vitaminet. Halten av nyttiga fettsyror och vitamin D är högre i regnbåge än i annan fisk. Det är också tack vare fodret Benella Regnbåge äter, Baltic Blend, som Benella Regnbåge är ovanligt nyttig. Fodret baseras på rybsolja från växtriket. Detta gör Benella Regnbåge till det självklara valet i i vardagen.

MSC-MÄRKNING

Strömming- och skarpsillsfisket i Östersjön är MSC-certifierat. Fisken som används i fodret Baltic Blend kommer från ett livskraftigt bestånd och har fiskats med omtanke om havsmiljön.

ASC-CERTIFIERING

Benella Regnbåge inväntar sin ASC-certifiering vilket garanterar en miljömässigt och socialt hållbar odling.

DOKUMENTERING

Vi är i färd med ISEAL-dokumentering och Code of Conduct.

NYCKELHÅLSMÄRKNING

Nyckelhålet visar vilken mat du mår bra av och är kanske det allra enklaste kostrådet du kan få.