Matinspiration

Fiskburgare med Benella Regnbåge och avokadosalsa

By maj 8, 2018 No Comments

Ingredienser för 4 portioner

En god och lätt fiskburgare med regnbågslax, fräsch avokadosalsa och snabbpicklad gurka. En lätt yoghurtdressing blir kronan på verket.

Picklad gurka
½ gurka
2 msk vitvinsvinäger
4 msk socker
1 dl vatten

Regnbågsbiffar
600 g Benella Regnbågslax
2 tsk dijonsenap
1 vårlök
1 dl ströbröd
1 äggvita
1 msk citronsaft
salt
svartpeppar

Avokadosalsa
2 avokado
6-8 körsbärstomater
½ chili
2 vårlökar
1 msk citronsaft
salt
svartpeppar

Yoghurtdressing
1 dl yoghurt
1 msk honung
saft och skal av ½ lime
salt
4 salladsblad
4 hamburgerbröd

Gör så här:
Skär gurkan i långa, breda skivor med t.ex. en osthyvel eller potatisskalare. Blanda vinäger, socker och vatten tills sockret lösts upp. Lägg gurkan i blandningen och marinera i minst en timme.

Ta bort skinnet och benen från laxen och skär den i tärningar. Blanda hälften av laxen och dijonsenapen till en jämn massa i en matberedare. Lägg till resten av laxen och låt maskinen gå några varv så att blandningen även innehåller större bitar. Skiva vårlöken och blanda lök, ströbröd, äggvita och citronsaft med laxmassan. Smaka av med salt och peppar.

Tärna avokadons fruktkött och körsbärstomaterna, hacka chilin och vårlöken och blanda alla ingredienser till salsan. Gör yoghurtdressingen genom att blanda yoghurt, honung, limesaft och limeskal och smaka av med salt.

Forma fyra biffar av laxmassan och stek i stekpanna tills de nätt och jämnt är klara, ca 4 minuter per sida.

Rosta hamburgerbröden, stryk limeyoghurt på underdelen, lägg på laxbiffen, ett salladsblad, avokadosalsa och picklad gurka. Servera direkt.