
Recept framtaget av @Jennieskok
2 portioner
300 g Benella Regnbåge
400 g persiljerot
1 dl mjölk
0,5 dl grädde
1 kruka persilja
200g svarttrumpetsvamp
3 gulbetor
1 burk Benella laxrom
Krasse
Salt och peppar
Beskrivning:
Börja med att skala och koka gulbetorna i lätt saltat vatten. Skala och dela persiljeroten i mindre delar och koka i lätt saltat vatten i en egen kastrull. När persiljeroten mjuknat, häll av vattnet och lägg i en matberedare allt mixa med en stavmixer med grädde och mjölk till slät konsistens, Smaka av med salt och peppar. Innan servering, vänd ner hackad persilja i purén.
Salta och peppra fisken och stek i riktigt med smör på skinn sidan och ös varmt smör över fisken tills den är färdig (ca 47 grader) ca 4 min beroende på tjocklek. Stek även svampen i smör med salt och peppar.
Lägg upp purén i botten på tallriken, lägg på fisken samt fördela gulbetorna. Toppa med stekt svamp, rom persilja och krasse.
Smaklig måltid!