BENELLA REGNBÅGE ÄR EN UTMÄRKT MATFISK DÅ DU ÄR

GRAVID ELLER AMMAR

Det är känt att fet vild fisk så som lax och strömming från Östersjön innehåller mer PCB och dioxin än vad som anses vara hälsosamt. Speciellt för barn, ungdomar, kvinnor i fertil ålder samt gravida och ammande. Miljögifterna får de vilda fiskarna i sig från födan och gifterna ackumuleras genom näringskedjan vilket leder till att rovfisk som lax är värst drabbad. Vi vill att alla skall kunna njuta av Benella Regnbåge, därför renas fiskmjöl och fiskolja i fodret från dioxiner. Reningsprocessen består av att separera fettet från fiskmjölet, då dioxinerna är fettlösliga, samt att filtrera mjölet genom ett specialkonstruerat aktivt kolfilter som binder miljögifter. Råvarorna kontrolleras kontinuerligt och både olja och mjöl analyseras innan de används i fodret. Tack vare denna process kan alla njuta av Benella Regnbåge riskfritt!

BENELLA REGNBÅGE ÄR FISKEN SOM KAN VARA

KÄLLAN TILL DITT VÄLMÅENDE

Omega 3-fettsyrorna EPA och DHA är livsnödvändiga för kroppen, i synnerhet för hjärta, hjärna och syn. Livsmedelsverket rekommenderar minst ett intag av fet fisk i veckan för en vuxen person. Vitamin D är viktigt för en normal leverfunktion, som i sin tur stärker skelett och tänder. När solen står högt på himlen står den för ca 90% utav en människas D-vitaminintag. Då antalet soltimmar i Skandinavien är lågt finns regnbågen som ett viktigt komplement, för att täcka upp det dagsbehov vi har av det nödvändiga vitaminet. Halten av nyttiga fettsyror och vitamin D är högre i regnbåge än i annan fisk. Det är också tack vare fodret Benella Regnbåge äter, Baltic Blend, som Benella Regnbåge är ovanligt nyttig. Fodret baseras på rybsolja från växtriket. Detta gör Benella Regnbåge till det självklara valet i i vardagen.

MSC-MÄRKNING

Strömming- och skarpsillsfisket i Östersjön är MSC-certifierat.
Fisken som används i fodret Baltic Blend kommer från ett livskraftigt bestånd och har fiskats med omtanke om havsmiljön.

ASC-CERTIFIERING

Benella Regnbåge inväntar sin ASC-certifiering vilket garanterar en miljömässigt och socialt hållbar odling.

DOKUMENTERING

Vi är i färd med ISEAL-dokumentering och Code of Conduct

VILL DU VETA MER OM
VÅR NYTTIGA REGNBÅGE?

Kontakta oss

*En Facebook Messenger-konversation
kommer att startas