Benella kompass

VI FÖLJER BENELLA-RUTTEN

Vi har valt vår kurs, vår riktning och vår filosofi med miljö, hälsa och kvalitet som utgångsperspektiv. Vi vill vara nära till hands, nära naturen och nära köket. Medvetenhet står högt på vår agenda, likaså matglädje; därför är Benella Regnbåge en riktigt bra fisk.

GOTT SAMVETE OCH GOD HÄLSA - ÅRET OM

VI BRYR OSS, LIKASÅ VÅRA ODLARE

Benella Regnbåge är en fantastiskt god och nyttig fisk som odlas i Östersjön och Finlands insjöar. Med miljö och hälsa i åtanke har vi och våra odlare arbetat stenhårt för att se till att vår fisk är det självklara valet. Tack vare vårt innovativa och närproducerade foder, Baltic Blend, är Benella Regnbåge inte bara riktigt god, utan även väldigt hälsosam och otroligt bra för Östersjön.
Oavsett om det är lunch, mellanmål, middag eller fest så kan du unna dig Benella Regnbåge med gott samvete.

GODA GRANNAR

BENELLA REGNBÅGE ODLAS RUNT HÖRNET

Benella Regnbåge odlas av ansvarsfulla och kvalitetsinriktade odlare som delar vår vision och följer våra hårda riktlinjer. Tillsammans ser vi till att odlingen är hållbar för att hjälpa och gynna Östersjön. Våra odlare är nära och våra råvaror är närodlade. På grund av detta kan vi minimera den miljöpåverkan som transportsträckor har, samt se till att våra odlingsförhållanden och vår kvalitet är utmärkt.

HÄLSOSAM FISK ÄTER HÄLSOSAM MAT

SUPERFODRET BALTIC BLEND

Med vårt speciellt utvecklade foder, Baltic Blend, har vi valt att ersätta en stor del av fiskoljan med rybsolja från växtriket. En av fördelarna med detta är att vi inte behöver fiska upp lika mycket skarpsill och strömming för att producera fiskolja till fodret, på så sätt kan vi hjälpa till att upprätthålla ett stabilt fiskbestånd i Östersjön. Avsaknaden av fiskolja i fodret undviker också att återintroducera fosfor och kväve, samt andra miljögifter som plockas upp med strömmingen och skarpsillen, tillbaka till havet. Fodret Baltic Blend, tillsammans med hela vår odlingsprocess, minskar mängden kväve och fosfor i Östersjön och värnar om havets mående och framtid.

EN GOD FISK; FÖR MAGE, HJÄRNA OCH MILJÖN

LIKA NYTTIG SOM GOD

Benella Regnbåge är proppfull med Omega 3-fettsyror och Vitamin D, mer så än annan fisk faktiskt. Omega 3-fettsyrorna EPA och DHA är bland annat bra för hjärtat, hjärnan och synen. Vitamin D är livsviktigt för leverfunktionen, vilket i sin tur stärker ben och tänder. Livsmedelsverket rekommenderar fet fisk. Vi rekommenderar Benella Regnbåge.