
Recept framtaget av Hasse Wetterhall.
10 portioner
Limelag
2 dl vatten
1 dl limejuice
1 dl socker
1 st kålrabbi
1 köttet av gurkan
1/2 kruka koriander
Ca 1 msk sesamolja
½ gurkajuice
½ dl chiliolja
juice från 1 lime
1 msk sichuanolja
800 g Benella Regnbåge
ca ½ dl sesamolja för pensling
Garnering
1 salladslök
10 rädisor
1/2 kruka koriander
50 g Benella fiskrom
Beskrivning
Koka upp vatten, limejuice och socker och ställ åt sidan. Skala och skiva kålrabbi tunt, ca 1 mm. Lägg den skivade kålrabbin i limelagen. Skär ner gurkan i mindre bitar och mixa med mixerstav. Sila av gurkmixen och ställ vätskan åt sidan. Pressa ur vätskan ur gurkköttet som är kvar i silen så att gurkköttet blir helt torrt. Krydda gurkköttet med sesamolja, salt och koriander efter smak. Forma små bollar av gurkköttet. Lägg en boll på varje skivad kålrabbi och forma små knyten. Ställ i kylen tills det är dags att färdigställa rätten. Ta hälften av gurkjuicen och blanda med chiliolja, sichuanolja och limejuice, smaka av med salt. Skiva Benella Regnbåge i 1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt. Pensla fisken med sesamolja. Bränn av fisken med gasbrännare tills den fått fin sotad färg. Färdigställ rätten i halvdjup tallrik. Garnera med tunt skurna rädisor, finskuren salladslök, fiskrom och korianderblad.