Daniel LakatoszMatinspiration

Benella Regnbågstartar

By april 26, 2018 No Comments

Recept av Daniel Lakatosz.
En härlig tartar smaksatt på det klassiska viset med citron, dill, salt och svartpeppar. Inga konstigheter… En len och rund jordärtskockspuré, krispiga rispapperchips och forellrom. Ett ord: Magi!

Ingredienser för 4 port:
30 minuter

Jordärtskockspuré
200 g jordärtskockor, skalade
100 g mjölig potatis, skalade
Grädde
Mjölk
70 g färskost, t.ex. Philadelphia
Salt
Svartpeppar

Friterat rispapper
½ l rapsolja
2 rispapper
Salt

Benella Regnsbågstartar
320-380 g Benella Regnbåge, ca 80-100 g per portion
Juice från ½ citron
Zest från 1 citron
½ dl dill, finhackad
Salt
Svartpeppar

Övrigt
Forellrom
Dill

Gör så här:
Dela och lägg jordärtskockorna och potatisarna i en kastrull. Häll över hälften grädde och hälften mjölk. Låt koka tills mjuka (akta så att inte gräddmjölken kokar över). Häll av i en sil och låt ånga bort. Lägg över i en bunke och mixa slätt med en stavmixer. Tillsätt mjukost och mixa ihop. Smaka av med salt och peppar, plasta och lägg i kylen.

Hetta upp olja till ca 180 grader. Fritera ett rispapapper i taget (det går väldigt fort), så fort de har blivit vita så är de färdiga. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.

Skär den färska regnbågen i små bitar. Lägg över i en skål och smaksätt med resterande ingredienser.

Lägg jordärtskockspurén på en tallrik och dra runt med en sked så det blir ett tunt lager. Lägg på laxtartaren, bryt rispapperchipsen i bitar och garnera. Lägg på lite rom här och där.

Njut!