Liten pizza med Benella Regnbåge, dillpesto och kapris – Benella Regnbåge
Recept

Liten pizza med Benella Regnbåge, dillpesto och kapris

By september 12, 2018 No Comments

Ingredienser för 4 portioner
Dessa små laxpizzor blir en utsökt förrätt eller cocktailbit. Pizzan kan även tillagas i normalstorlek. Den bästa pizzadegen får du om du låter degen jäsa över natten. Har du bråttom kan du såklart använda färdig pizzadeg.

Pizzabotten
400 g mjöl
1 tsk torrjäst
1 tsk salt
2½ dl kallt vatten
½ dl olivolja

Pesto
1 msk valnötter
1 vitlöksklyfta
50 g färsk dill
2 tsk citronskal
½ dl salt
½ dl riven parmesan
½ dl olja

Fyllning
1 burk (150 g) crème fraîche
400 g Benella Regnbåge
½ skivad rödlök
2 msk kapris
150 g riven ost

Beskrivning
Blanda mjöl, jäst och salt. Tillsätt vatten och olja och knåda i ca tio minuter. Lägg degen i en oljad skål, täck med plastfolie och låt jäsa över natten.

Lyft ut degen i värme minst en timme innan du ska göra pizzorna. Rulla små, ca 3–5 cm stora bollar av degen och kavla ut pizzor som är ca 10 cm i diameter. Låt jäsa övertäckta i helst en timme.

Värm ugnen så mycket som möjligt och lägg gärna in en pizzasten. Mixa alla ingredienser till peston utom oljan släta i en matberedare och tillsätt oljan lite åt gången. Lägg först crème fraîche på de små pizzorna, sedan riven ost, laxbitar, tunna skivor rödlök, dillpesto och kapris. Stek laxpizzorna i så varm ugn som möjligt tills osten smälter och botten blir brun (ca 7–10 minuter).