Lättrimmad sötad Benella Regnbåge serverad med variation på fänkål – Benella Regnbåge
Recept

Lättrimmad sötad Benella Regnbåge serverad med variation på fänkål

By maj 3, 2018 No Comments

Recept av Daniel Sparrfelt.

Ingredienser för 4 portioner

Lättrimmad sötad Benella Regnbåge serveras med variation på fänkål

600 gr Benella Regnbåge
1 liter 2.5% saltlag
Rimma Benella Regnbåge minst 5 h gärna över natten. Stycka 4 st 150gr bitar, torka av sota skinnsidan. Baka av i 65 gradig ugn till innertemperatur 44 grader.

Rawsallad
1 st Hyvlad fänkål
1msk calamansijuice
1 msk god olivolja
Dressa vid framtagning.

Fänkålscreme
2 st fänkål
1 st palsternacka
100 gr smör
1 dl grädde
1msk champagnevinäger
Salt

Gör så här:
Skär ner fänkål och palsternacka i mindre bitar. Bryn smör, fänkål och palsternacka i kastrull. Slå på grädde koka ihop 1 min. Slå vatten så att grönsakerna täcks. Koka mjukt. Mixa slätt med lite av vätskan. Värm vid framtagning.

Fänkålssås
2 halva citroner, sotas
1 gul lök
1 fänkål
1tsk fänkålsfrö
2 dl vitt vin
2 dl fiskbuljong
1 dl grädde
40 gr smör

Gör så här:
Sautera lök, fänkål, frö i smöret. Slå på vin och buljong, reducera till 3/4. Tillsätt grädde reducera till hälften mixa och sila. Värm och mixa med mixerstav vid framtagning.

25 gr Benellaregnbågsrom att dekorera rätten med på toppen.