Furikake-sotad Benella Regnbåge med asiatisk sallad – Benella Regnbåge
Recept

Furikake-sotad Benella Regnbåge med asiatisk sallad

By maj 2, 2018 No Comments

Recept av Liselotte Forslin.
Snabblagat och enkelt med mycket smak.

Foto: Liselotte Forslin

Ingredienser för 4 portioner

Furikake-sotad Benella Regnbåge med asiatisk sallad

400 g regnbågsfilé
3 msk furikake eller sesamfrö
lite raps- eller olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar

Sojamajonnäs med ingefära
2 dl majonnäs, hemgjord eller Hellmann’s
3 tsk japansk soja
1 msk riven ingefära

Sallad
1 stor skalad morot, hyvlad med mandolin eller grönsaksskalare
1-2 skalade polkabetor, tunt skivade, gärna på mandolin
2 mogna avokado, skivad
1 mogen mango, fint tärnad
2 lime
1 näve ängssyrablad eller andra späda blad
färsk koriander

Gör så här:

Skär bort skinnet från fisken och kontrollera att inga ben är kvar.

Skär den i två delar på längden om den är bred. Är den mycket lång så kan du dela den tvärsöver också så den får plats i pannan.

Klappa in fisken med furikakefrön. Salta lätt.

Hetta upp en stor non stick-panna eventuellt med lite olja och stek fisken mycket hastigt, max 1 mintut per sida.

Ta upp och lägg på en skärbräda för att svalna lite innan du skär den i cirka 2 centimeter tjocka bitar lite på snedden tvärsöver.

Blanda majonnäsen med soja och riven ingefära.

Aranngera fiskbitarna på tallrikar med grönsakerna luftigt runtomkring.

Kläm över lite lime och strö över lite havssalt och nymald svartpeppar.

Klicka majonnäs lite här och där och servera med koriander på toppen samt limeklyftor.