Benella Regnbåge i olika utföranden – Benella Regnbåge
Recept

Benella Regnbåge i olika utföranden

By juni 11, 2018 No Comments

Recept av Daniel Sparrfelt.

Tävlingsbidrag i Årets Kock 2018.

Benella Regnbåge i olika utförande serveras med kålrabbifylld, krispig kroppkaka, inlagd sallad på majrova och kålrabbi, creme på majrova samt emulsion med brynt smör och fänkål.

Kroppkaka
600 gr skalad rå ekologisk svensk potatis
600 gr kokt ekologisk svensk potatis
C:a 240 gr ekologiskt vetemjöl
12 gr salt
1 ekologiskt ägg

Kroppkakafyllning
180 gr ekologisk kålrabbi, skuren i små bitar
150 gr ekologisk lök, hackad
1 tsk nymald kryddpeppar
100 gr ekologiskt svenskt osaltat smör
Salt
Vitpeppar

Kårabbimjöl
110 gr kålrabbiskal ekologisk torkad
100 gr bladpersilja ekologisk torkad
20 gr ströbröd
3 gr salt

Inlagd sallad
1 ekologisk majrova, skuren i brunoaise
1 ekologisk kålrabbi, skuren i brunoaise
1 dl ättiksprit 12%
1 dl rent vatten
1 dl ekologiskt strösocker
5 st kryddpepparkorn
2 kryddnejlikor
Saft av 1 st ekologisk citron
4 gr salt

Majrovacreme
260 gr ekologiska skalade majrovor
200 gr ekologiska skalade palsternackor
30 gr brynt ekologiskt smör
Salt
Peppar
2 msk smetana
50 gr Cheddarost, lagrad, riven
Gelespesa c:a 1 msk

Emulsion med brynt smör och fänkål
3 st ekologiska äggulor
1 tsk svensk senap
1 msk rödvinsvinäger