Benella Regnbåge med teriyakisås och rostad brysselkål – Benella Regnbåge
Recept

Benella Regnbåge med teriyakisås och rostad brysselkål

By maj 8, 2018 No Comments

Ingredienser för 4 portioner

Benella Regnbåge med teriyakisås får en bra kompanjon i brysselkål, som är en av de mest trendiga grönsakerna just nu. Shiitakesvamp lyfter fram det japanska i rätten ytterligare.

2 msk teriyakisås
1 msk honung
1 msk risvinäger
3 vitlöksklyftor
1 tsk riven ingefära
1 tsk sesamolja
600 g (4 portionsbitar) Benella Regnbågslax
600 g brysselkål
200 g shiitakesvamp
1 msk olja
salt
svartpeppar

För dekoration:
1 stjälk vårlök
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här:
Blanda teriyakisås, honung, vinäger, en hackad vitlöksklyfta, riven ingefära och sesamolja. Lägg hälften av blandningen på laxen och marinera i ca 15 minuter. Dela brysselkålen och skiva shiitakesvampen. Blanda en hackad vitlöksklyfta och hälften av oljan med brysselkålen. Smaka av med salt och peppar. Tillaga brysselkålen i 225 grader i 10-15 minuter tills de börjar få färg. Hacka den sista vitlöksklyftan och blanda den och resten av oljan med shiitakesvampen. Smaka av med salt och peppar. Lägg brysselkålen i mitten av en form, lägg på laxen och lägg svampen runt om. Tillaga i ytterligare 10 minuter tills laxen är klar. Rör om svampen då och då. Häll resten av teriyakisåsen på laxbitarna och dekorera med skivad vårlök och rostade sesamfrön.